diumenge, 1 de maig del 2016

19ena CAMINADA-PEDALADA DE LA RUTA DE LES COLÒNIES

Amigues i amics.

 

Enguany engeguem la dinovena edició de la caminada-pedalada per la ruta de les colònies amb algunes novetats pel que fa a certs trams del recorregut i al conjunt del camí.

 

L'Agència pel Desenvolupament del Berguedà inicià el 2015 un projecte de millora i recuperació de camins. Concretament s'ha obert un tram entre Berga i Pedret realment encisador.

 

El segment que trobareu absolutament canviat i realment fantàstic, és el comprés entre Pedret i el pla dels italians a Cal Rosal.  L'arranjament del paviment, en el seu conjunt i molt especialment el del pont, la col·locació de noves baranes, la il·luminació del túnel més llarg i la prohibició de la circulació rodada fan d'aquesta part del camí, tot resseguint el riu, un passeig per gaudir plenament del goig de caminar i pedalar. Trobareu que hi ha camins eixamplats i amb noves baranes al tram entre Cal Prat i Cal Cases. Una altra millora important, quant a seguretat dels caminadors i ciclistes, són les baranes col·locades a la sortida del canal de Cal Marçal.

 

Una nova millora important  que tindrà conseqüències en els propers anys, òbviament positives, és  la creació del GR-270; sender de gran recorregut que unirà les fonts del Llobregat amb el delta al Prat del Llobregat. Un recorregut de 200 quilòmetres que resseguirà el riu i les colònies.

 

Aquest ambiciós projecte, impulsat  per la Diputació de Barcelona i per l'Agència, pretén esdevenir un atractiu turístic de primer ordre a la nostra comarca i en tot el seu recorregut. Així doncs, cal que ens felicitem per la iniciativa que coincideix amb la  tasca de la nostra Federació de donar a conèixer i de reivindicar un fet únic al món; el de les nostres colònies industrials.

 

Enguany també passareu pel nucli de Cal Metre a Gironella, un bonic conjunt arquitectònic que comprèn l'antiga fàbrica tèxtil amb els seus habitatges.

 

Us desitgem a totes i a tots una bona caminada-pedalada.

 

Federació d'Associacions de Veïns del Baix Berguedà

Maig 2016. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada