divendres, 22 d’abril del 2011

EL GUIXARÓ INDIGNAT PER LA DEPURADORA

Com que al Guixaró no en teníem prou amb tots els grans nyaps que darrerament han destrossat la nostra colònia, ara tocava culminar el mandat de govern municipal de Casserres (CiU) amb un detall que acabés d’arrodonir-ho tot plegat. La cirereta del pastís és la depuradora.
Ens ha arribat tard però ja era hora que el Guixaró depurés les seves aigües residuals que encara anaven a embrutar el riu, el nostre riu Llobregat que ha estat i encara és tan treballador produint una energia neta, no contaminant, i que ens regala cada dia un munt de beneficis; aigua per beure, per regar i per poder gaudir de la flora i fauna dels seus boscos de ribera. Era esperada i desitjada l’arribada de la depuradora, però les coses s’han torçat, perquè a pocs dies de la dimissió obligada per les municipals, l’alcalde Serafí Costa ni tan sols ha tingut l’encert de fer una darrera cosa bé al Guixaró.
La depuradora havia d’anar instal·lada prop de la riera de Clarà, fora de qualsevol nucli urbà i així és com es va aprovar, però el tarannà de l’alcalde és tan potiner com la seva decència inexistent. No sabem per quins pactes i giragonses negociades amb els instal·ladors la depuradora ha anat a parar enmig de l’única plaça pública que té el Guixaró i on precisament hi ha més densitat de veïns. Els del Guixaró no estàvem assabentats de res, l’alcalde ho ha fet tot d’amagat i sense posar-ho a exposició pública com mana la legalitat.  Tothom sap que les depuradores compactes fan pudor quan les buiden, cosa que els veïns haurem de suportar, si és que les administracions a les que hem reclamat no hi posen remei. Els veïns del Guixaró estem indignats, raó no ens falta, per aquesta burla legal que s’ha empescat l’alcalde i que tant ens perjudicarà la nostra salut i benestar. Deixaria l’alcalde posar una depuradora davant mateix de l’Ajuntament o en una plaça de la vil·la? Perquè al Guixaró, s’hi pot fer de tot? És que els nostres impostos no valen com els dels altres veïns del municipi? Fins quan haurem de patir aquestes arbitrarietats? Esperem i desitgem que surti elegit un nou govern com cal, no ens mereixem aquest tracte tan ignominiós. N’estem tips d’aquesta manera de governar!
L’alcalde de Casserres diu que se’n va, però, no ens enganyem, l’han fet marxar les seves males arts i el seu mal govern. Anar-se’n no vol dir que tot s’acaba aquí sinó que la justícia l’ha d’obligar a respondre per les il·legalitats que ha comès i amb el seu patrimoni. Temps al temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada