divendres, 31 de desembre de 2010

Ple municipal 30-12-2010

Pot semblar poc emocionant això de la política municipal però assistir al ple i veure com es prenen les decisions que afecten les persones del municipi ensenya força. Ensenya que qui governa sovint oculta informació i els trucs poden anar des de no donar els papers quan toca fins a donar poques explicacions o tergiversar els fets.

En aquest ple van tenir molt de relleu els temes econòmics, o sigui, d’on provenen i com es gasten els diners. Això es va presentar de forma poc clara, les partides no portaven noms sinó números, de manera que no es podia saber si els diners anaven a parar a obres, a l’escola o al submistrament de l’aigua. Només ens va quedar clar que una tercera part del pressupost anava destinada a pagar sous del personal. De les altres dues terceres parts no en vam poder treure l’entrellat. Un capítol anava destinat a explicar com s’intentava aconseguir refinançar crèdits. D’això en vam poder deduir que el municipi de Casserres està molt endeutat, perquè caixes i bancs es resisteixen molt i molt a prestar-li diners.

Un regidor va presentar la dimissió per escrit, no sabem si voluntàriament o induïda. Ens diuen que va picar un metge. Després se l’inculpa de decisions que no són revocades per l’Alcalde i que són qüestionades per l’oposició. Ningú li agraeix els serveis prestats sinó tot el contrari.

Quan els temes van començar a ser més entenedors va ser quan el cap del grup d’ERC començà a demanar explicacions i a opinar sobre temes concrets:
-Que perquè, dos dies abans del ple, els passen un plec considerable d’actes endarrerides de la Comissió de govern i que no tenen temps de llegir-les i d’entendre-les prou bé.
-Que on es volen posar les pistes de tennis no té cap sentit, havent-hi tant de terreny pla a Casserres
-Que perquè no hi va haver partida per una festa dels avis del Guixaró, quan es donen tants d’ajuts.
-Que qui ha decidit treure els horts del Guixaró si estan en el projecte aprovat i en el Pla director urbanístic.
-Que perquè es volen arrencar els arbres del carrer Galeries del Guixaró si els veïns els volen on estan.
-Que on és el projecte i la llicència d’unes obres que es fan al recinte de la fàbrica del Guixaró.
Totes aquestes i altres preguntes l’Alcalde se les passava pel forro doncs de les poques respostes donades unes eren excuses i altres, ben poc creïbles i poc consistents.

El Grup d’ERC va fer la feina que li pertocava de forma molt ordenada i digna. Sort n’hi va haver que amb les seves observacions i preguntes feia aflorar un munt de temes que altrament l’impermeable Ajuntament guardaria a pany i forrellat i encara podria actuar amb més impunitat.

Les quatre persones de públic del Guixaró, aprofitant l’acabament del ple, es van dirigir a l’Alcalde per fer-li saber el seu malestar i els seus punts de vista per com d’arbitràriament es porten els assumptes del Guixaró.

Els ciutadans no hauríem d’oblidar que la democràcia es construeix, també, anant als plens a interessar-nos pels assumptes municipals que ens afecten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada